Copyright 2019 pet plus Made with by

Ана

Сара Климоска

Ана е фалбаџика, која секогаш има да каже или да покаже дека по нешто е подобра од другите. Сака да ги има најновите работи, ама бидејќи е свесна за тоа дека е побогата од другите деца, честопати знае да им позајми/отстапи нешто и тоа најчесто го прави тајно, затоа што ја фаќа срам кога ѝ се заблагодаруваат. Таа често го менува стилот на облекување, па и однесување. Во иднина сака да биде новинар. Таа во друштвото ја носи братучетка ѝ Сара, која има физичка попреченост и е во инвалидска количка. Ана многу се грижи за Сара, но често е љубоморна на неа, која одлично се вклопува во друштвото и ги придобива нејзините другари, но брзо ѝ поминува лутината.