Copyright 2019 pet plus Made with by

Сара

Сара Анастасовска

Сара е братучетка на Ана. Таа има физичка попреченост, и користи инвалидска количка. Има проблем во пристапноста на многу места и ограниченост во дружбата. Сара е свесна за нејзината попреченост и многу добро се носи со тоа. Таа е ведра, паметна, позитивна и дружељубива. Одлично се вклопува во друштвото. Интелигентна е и снаодлива. Одлично ги совладува компјутерските вештини, како и социјалните медиуми, но е многу претпазлива како ги користи. Петко и другарите од дружбата со Сара, заклучуваат дека многу од игрите не можат да ги играат и на многу места наидуваат на препреки, а тоа многу ги нервира и бараат начин како да ги решат, па дури и покренуваат иницијативи за подобар пристап во кина, театри итн.